Yaşam

Bitirdiğinizde Üzerinde Düşüneceğiniz Bilim Kurgu Filmleri

Sinema severlerin en sevdiği sinema türlerinden biri de bilimkurgudur. Bazen hayallere daldıran bazen de duygulandıran bilim kurgu filmleri boş zamanlarınızı değerlendirmeniz için ideal. Bilim kurgu klasiklerini sizler için derledik. İyi görünümlü.

27. 13. Kat / On Üçüncü Kat (1999)

İmdb: 7.0

Özet: Yüksek teknoloji dehası Douglas Hall ve iyi meslektaşı Whitney, bir gökdelenin 13. katındaki ofislerinde buluşurlar ve şimdi en son yazılımlarını test etmektedirler. Muhteşem bir sanal ortam simülatöründe, Douglas benzersiz bir macera için 1930’ların Los Angeles’ına gidiyor.

Yönetmen: Josef Rusnak

Oyuncular: Craig Bierko, Armin Mueller-Stahl, Gretchen Mol

26. Deja Vu (2006)

İmdb: 7.0

Özet: New Orleans’ta bir feribotta meydana gelen devasa bomba patlamasının ardından kanıt toplamak için çağrılan Carlin, insanların beyinlerindeki ‘deja vu’nun her şeyden daha güçlü olduğunu keşfeder. Bu onu yüzlerce saf insanın hayatını kurtarmak için beyninin en derin köşelerinde bir yolculuğa çıkarır.

Yönetmen: Tony Scott

Oyuncular: Denzel Washington, Jim Caviezel, Paula Patton

25. Koyu Karanlık / Zifiri Karanlık (2000)

İmdb: 7.1

Özet: 40 yolcu ile Dünya’dan başka bir gezegene yerleşmek üzere yola çıkan uzay gemisi, yolda bir meteor fırtınasına yakalanır. Bilinmeyen bir gezegene çarpar. İçilecek suyun bile olmadığı bu gezegende hayatta kalan birkaç kişi, gece geldiğinde buradaki yaşam çabalarında daha da zorlanacaklarını fark eder.

Yönetmen: David Twohy

Oyuncular: Vin Diesel, Radha Mitchell, Cole Hauser

24. Prometheus (2012)

İmdb: 7.1

Özet: Bir grup kaşif, Dünya’daki insanlığın kökenine dair bir ipucu keşfeder. Bu ipucu, grubu evrenin en karanlık köşelerine doğru heyecan verici bir yolculuğa çıkmaya zorlar. Ancak yolculuğun sonunda, insan ırkının geleceğini kurtarmak için korkunç bir savaşa katılmaları gerekir.

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron

23. Yapay Zeka / Yapay Zeka: AI (2001)

İmdb: 7.1

Özet: Bilinmeyen bir gelecekte insanoğlu, dünyanın büyük bir bölümünün sular altında kaldığı bir kara parçası üzerinde yaşamaya çalışırken, teknolojinin nimetlerinden de yararlanarak hayatlarını kolaylaştırmak için yapay zekaya sahip robotlar üretmektedir. David, özellikler ve mana açısından tıpkı bir insan gibi donatılmış bir robottur. Sevmeye programlanmış ilk çocuk robot olan David, o sırada hastalık nedeniyle tedavi bulana kadar çocukları dondurulan bir aile tarafından deneme süresi olarak evlat edinilir.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Haley Joel Osment, Jude Law, Frances O’Connor

22. Fahrenheit 451 (1966)

İmdb: 7.2

Özet: Montag (Oskar Werner), hükümet tarafından kitapları yakmakla görevlendirilen bir itfaiyecidir. Kitap okumaya cesaret eden devrimci öğretmen Clarisse ile tanıştığında kendisini kaçak avlanmanın içinde bulur. Montag sadece iki bayan arasında değil, kişisel güvenlik ve fikri mülkiyet arasında da seçim yapmak zorundadır. .

Yönetmen: François Truffaut

Oyuncular: Oskar Werner, Julie Christie, Cyril Cusack

21. Frekans / Frekans (2000)

İmdb: 7.3

Özet: John, 30 yıl önce ölen babası Frank ile bağ kurabildiğini fark eder. Ancak geçmişi değiştirir ve Frank’in karısı olan annesinin gizemli cinayeti de dahil olmak üzere bir dizi gizemli ölüm zincirini tetikler.

Yönetmen: Gregory Hoblit

Oyuncular: Jim Caviezel, Dennis Quaid, Shawn Doyle

20. K-PAX (2001)

İmdb: 7.4

Özet: Gizemli bir adam (Kevin Spacey), yalan yere uzaylı olduğunu iddia ettiği için sağlık merkezine götürülür. İlaç almayı reddettiği için psikiyatrist Mark Powell’a (Jeff Bridges) sevk edilir. Adının Prot olduğunu ve K-Pax adlı bir gezegenden geldiğini söyleyen adam, kendinden emin tavrı ve anlattıklarıyla psikiyatristini etkilemeyi başarıyor. Prot, klinikteki diğer hastalarla konuşurken, Dünya’dan bin ışık yılı uzaklıktaki gezegendeki yaşamı tasvir ederken aslında bir tür duyusal ve duygusal uyanış uyandırıyor.

Yönetmen: Iain Softley

Oyuncular: Kevin Spacey, Jeff Bridges, Mary McCormack

19. Kağıt / İletişim (1997)

İmdb: 7.4

Özet: Gökbilimci Dr. Bir gece Arroway, Vega yıldızından gelen bir sinyal keşfeder. Arroway’in bu keşfi tüm Amerika’yı ayağa kaldıracaktır. Daha da tuhafı, Vega yıldızından gelen bu sinyaller birleşince ortaya teknolojik bir aracın üretim planı çıkıyor. Bu bir truva atı mı? Yoksa diğer gezegenlere ve galaksilere seyahat etmenin yolunu açan bir makine mi? Öğrenmek için Amerikan Hükümeti makineyi yapmaya karar verir.

Yönetmen: Robert Zemeckis

Oyuncular: Jodie Foster, Matthew McConaughey, Tom Skerritt

18. Sessiz Bir Yer (2018)

İmdb: 7.5

Özet: Neredeyse hiç kimsenin olmadığı kırsal bir bölgede yaşayan 2 çocuklu bir aile birbirleriyle sadece işaret dili ile iletişim kurmaktadır. Bunun bir sebebi vardır: Aile konuşamadıkları için değil, ses çıkaracak gelişigüzel hareketlerden kaçınmak zorunda oldukları için konuşmazlar. Ancak bir gün çocukların birbirleriyle oynarken düşürdükleri bir lamba ailenin varlığının dağılmasına neden olacak ve aile sessizliği bozmanın bedelini ağır ödeyecektir.

Yönetmen: John Krasinski

Oyuncular: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds

17. Tetikleyiciler / Döngüleyici (2012)

İmdb: 7.5

Özet: Geleceğin aksiyon gerilim filmi Looper’da zamanda yolculuk icat edilmiştir, ancak yasa dışıdır ve yalnızca karaborsada mevcuttur. Mafya birinden kurtulmak istediğinde o kişiyi 30 yıl geriye gönderir. Sonra Joe (Joseph Gordon-Levitt) gibi bir tetikçi devreye girer ve işi bitirir. Joe zenginleşiyor. Kalabalık, Joe’nun gelecekteki benliğinin (Bruce Willis) geçmişe gönderilerek öldürüldüğüne karar verene kadar hayat güzeldir.

Yönetmen: Ryan Johnson

Oyuncular: Bruce Willis, Joseph Gordon-Levitt, Emily Blunt

16. Hayat Kodu / Kaynak Kodu (2011)

İmdb: 7.5

Özet: Kaptan Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) bir hız treninde uyanır ve buraya nasıl geldiği hakkında hiçbir fikri yoktur. Karşısında Christina (Michelle Monaghan) adında tanımadığı ama kendini tanıdığı belli olan biri oturuyor. Banyoda sığınacak bir yer ararken aynada kendisinin değil de karşısındakinin yansımasını görünce şok olur ve cüzdanında sınıf öğretmeni Sean Fentress’in kimliği bulunur. Aniden trenin içinde büyük bir patlama meydana gelir…

Yönetmen: Duncan Jones

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga

15. İsyan / Denge (2002)

İmdb: 7.6

Öz: Zor da olsa Üçüncü Dünya Savaşı’nın yaralarını sarmayı başaran yakın geleceğin dünyasındayız. Savaşın travmasını bir türlü üzerinden atamayan hakim totaliter sistem, barışı korumak için halkın duygularını bastırıyor. Sanatsal objelere sahip olmak veya sanatla ilgilenmek yasaktır. Duyguları tetikleyecek veya açığa çıkaracak eylemlerin cezası çok büyüktür.

Yönetmen: Kurt Wimmer

Oyuncular: Christian Bale, Emily Watson, Taye Diggs

14. Kelebek Etkisi (2004)

İmdb: 7.7

Özet: Çocukluğundan kalma korkunç anılarıyla uğraşmak zorunda kalan Evan (Ashton Kutcher), zamanda yolculuk yapıp olayları değiştirebileceğini keşfeder. Ancak her değişiklik hem kendi hayatını hem de çevresindekilerin hayatını büyük ölçüde etkiler. Üstelik birden fazla kez beklenenin tam tersi! Bu anılar, çocukluk aşkı Kayleigh’nin (Amy Smart) parçalanmış hayatının sorumluluğunu almasına neden olur.

Yönetmen: Eric Bress, J. Mackye Gruber

Oyuncular: Ashton Kutcher, Amy Smart, Elden Henson

13. Azınlık Raporu / Azınlık Raporu (2002)

İmdb: 7.7

Özet: Yıl 2045. Bir zamanlar cinayet oranlarında ilk sıralarda yer alan Washington şehri, şimdi hata oranının en düşük olduğu şehir. Bunun nedeni, polis teşkilatının cinayetleri işlenmeden önce tespit edebilen ve bu tür cinayetler gerçekleşmeden müdahale ederek hataları önleyebilen ‘precog’lar kullanmasıdır.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Tom Cruise, Kathryn Morris, Colin Farrell

12. Bay Hiçkimse / Bay Hiçkimse (2009)

İmdb: 7.9

Özet: Başlıkta bahsedilen Bay Hiçkimse, 2092’de dünyada kalan son ölümlü olan 117 yaşındaki Némo’dur. Némo ölüm döşeğindeyken genç bir çocukken bir platformda durduğunu hatırlıyor. Tren hareket etmek üzere. Annesiyle mi gitmeli yoksa babasıyla mı kalmalı? Bu karar sonsuz sayıda olasılığın önünü açacaktır… Ve nice gezegenler, iki ölü ve sevilecek hanımlar….

Yönetmen: Jaco van Dormael

Oyuncular: Jared Leto, Sarah Polley, Diane Kruger

11. Dünya Dışı ET (1982)

İmdb: 7.9

Özet: Evinden üç milyon ışıkyılı uzaklıkta küçük, kayıp bir yaratık. Onu evine götürmek isteyen 10 yaşında yalnız bir çocuk. Bitmek bilmeyen bir macera ve dünyanın sonunu bilmeyen bir dostluk iki hayatı değiştirir.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Henry Thomas, Drew Barrymore, Dee Wallace

10. Avatar (2009)

İmdb: 7.9

Özet: Yakın gelecekte Pandora adında yeni keşfedilmiş bir gezegen vardır. Bu gezegende, dünyada nadir bulunan ancak çok pahalı olan bir element bolluğu var. Ama sorun şu ki bu gezegenin sahipleri ve doğası madenciliğe izin verecek cinsten değil. En büyük tehdit Na’vi adı verilen 3 metre boyundaki canlılardır.

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver

9. Dünyadan Gelen Adam (2007)

İmdb: 8.0

Özet: Üniversitede tarih profesörü olan John Oldman’ın bir anda işini bırakıp başka bir yere taşınmaya karar vermesinin ardından meslektaşları bunun sebebini öğrenmek için onun evinde toplanır. Bu erken emeklilik için öne sürdüğü sebep herkesi şok ediyor: Harekete geçmesi gerekiyor, çünkü John yaşlanamıyor ve bu nedenle ölümsüz olamaz. O bir mağara adamı ve yaklaşık 14.000 yıldır yaşıyor…

Yönetmen: Richard Schenkman

Oyuncular: David Lee Smith, Tony Todd, John Billingsley

8. Maymunlar Cehennemi (1968)

İmdb: 8.0

Konu: Astronot Taylor (Heston), insan ırkını deneyler ve sporlar için kullanan maymunların yönettiği uzak bir gezegene düşer. Kısa süre sonra Taylor kendini avın ortasında ve yardımsever bir şempanze bilim adamının ellerinde bulur.

Yönetmen: Franklin J. Schaffner

Oyuncular: Charlton Heston, Roddy McDowall, Kim Hunter

7. Yarının Kıyısında (2014)

İmdb: 8.0

Özet: Yakın gelecekte dünyayı ele geçiren Mimics adlı uzaylı birimi birçok büyük şehri yok eder ve milyonlarca insanı ölümün eşiğinde bekletir. Dünyadaki hiçbir ordu yüzlerine, silahlarının gücüne ve en önemlisi de telepati yoluyla emir verme ve uygulama güçlerine ulaşamaz.

Yönetmen: Doug Liman

Oyuncular: Tom Cruise, Emily Blunt, Bill Paxton

6. Yerçekimi / Yerçekimi (2013)

İmdb: 8.0

Özet: Ryan Stone ilk uzay görevine çıktı. Görev ortağı, emekliliğe hazırlanan astronot Matt Kowalsky’dir. Son görevleri sırasında beklenmedik bir durumla karşılaşırlar ve mekikleri yok edilir. İki astronot, kelimenin tam anlamıyla uzayın soğuk ve sonsuz karanlığına atılır. NASA ile bağlantıları koptu ve oksijenleri hızla tükeniyor. İki astronot yörüngede zamana karşı yarışır ve hayatta kalma mücadelesi başlar.

Yönetmen: Alfonso Cuarón

Oyuncular: Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris

5. Marslı / Marslı (2015)

İmdb: 8.0

Astronotların Mars gezegenine gönderildiği bir görevde, Mark Watney adlı astronot şiddetli bir fırtına sonucu öldüğü sanılır ve ekibi tarafından terk edilir. Ancak Watney hayattadır ve kendisini Mars’ta yapayalnız bulur.

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig

4. Yok Edici / Terminatör (1984)

İmdb: 8.1

Özet: 2029 yılının kıyamet sonrası Los Angeles’ında, yapay zekalı bilgisayar sistemi Skynet, 1990’larda yok ettiği insan ırkından hayatta kalanlara karşı savaşır.

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn, Linda Hamilton

3. Lekesiz Aklın Ebedi Güneş Işığı (2004)

İmdb: 8.4

Özet: Clementine (Kate Winslet) bir şekilde sevgilisi Joel Barish’i (Jim Carrey) hafızasından silmiştir. Bundan dolayı kalbi kırılan Joel de aynısını yapmaya karar verir. Clementine’in yavaş yavaş hafızasından silindiğini gören Joel, onu hâlâ çok sevdiğini fark eder. Muhtemelen, hatasını düzeltmek için çok geç.

Yönetmen: Michel Gondry

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst

2. Uzaylı / Uzaylı (1979)

İmdb: 8.5

Özet: Kargo gemisi Nostromo’nun beş erkek, iki kadın ve bir kediden oluşan mürettebatı, özel kamaralarında uykuda, görevini tamamlayıp Dünya’ya dönmeye hazırlanıyor. Bilgisayarlar çevredeki bir gezegende bir uzaylı yaşam tipi tespit ettiğinde uyanırlar.

Yönetmen: Ridley Scott’

Oyuncular: Veronica Cartwright, Ian Holm, John Hurt

1. Matrix (1999)

İmdb: 8.7

Sinopsis: Saygın bir yazılım şirketinde çalışan Thomas Anderson (Keanu Reeves), gecelerini ‘Neo’ adı altında yazılım kırarak ve Matrix’i araştırarak geçirir. Trinity (Carrie Ann Moss) ve Morpheus (Laurence Fishburne) ile gizemli bir şekilde tanışan Neo, oradan kurtarılır ve içinde yaşadığı dünyanın aslında beyninde gerçekleşen bir simülasyon olduğunu öğrenince Morpheus liderliğindeki ekibe katılır.

Yönetmen: Lana Wachowski, Lilly Wachowski

Oyuncular: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss

seyhanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vip elit Arnavutköy escort Bayan numaraları
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler